Бащата, убил 3-годишното си дете в Асеновград, зад решетките за постоянно

Освен в убийството на сина си, мъжът е обвинен и в закана за убийство към майката

22-годишният ром, убил 3-годишното дете на жената, с която живеел на семейни начала, остава зад решетките за постоянно. Това реши Окръжният съд под тепетата.

Освен в убийството на сина си, М.М. е обвинен и в закана за убийство към майката.

Припомняме, че на 9 март 2020 г., в гр. Асеновград мъжът умишлено е умъртвил 3-годишното си момченце и се заканил да убие майката, ако го издаде.След това родителите занесли детето в асеновградската болница, а ромската фамилия окупирала спешния кабинет в лечебното заведение.

Предната седмица детето лежало в болницата с бронхит, но родителите си го взели и самоволно напуснали отделението.

Според магистратите има достатъчно доказателства по делото, за да се направи обосновано предположение, че пастрокът е автор на престъпленията, в които е обвинен. Установено е, че той живеел на семейни начала с майката, която е разпитана пред съдия. Заедно с тях живеели неговото 4-годишно дете и 3-годишното момченце. В тях  подробно са описани механизмът и интензитетът на нанасяне на ударите върху 3-годишното дете,  пребито до смърт. По тялото му имало причинени множество тежки травматични увреждания, включително тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло.

Пребил детето, защото го събудило

Пастрокът пребил момченцето, тъй като през деня, докато спял, то го събудило, играейки си с неговото 4-годишно дете от предишна връзка. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според съда е налице и обосновано предположение, че той е заплашил майката. Още в момента, докато пребил детето, той заключил вратата на помещението отвътре я заплашил с убийство, ако тя издаде причините за смъртта му. По тази причина майката първоначално е обяснила, включително и пред длъжностни лица, един съвсем различен механизъм и причини за смъртта на детето.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, е налице опасност от укриване и извършване на престъпление, като втората вече е реализирана.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 24 март от 10.00 часа.

Подобни статии

Top