Баскетболистът Денис Родман коментира от Сингапур срещата Ким-Тръмп (ВИДЕО)

Бившата звезда на НБА е личен приятел с президента на Северна Корея, който е страстен фен на баскетбола

Бившата звезда на американския баскетбол Денис Родман добави екстравагантен щрих към срещата Ким-Тръмп, споделяйки виждането си за преговорния резултат, предаде „Франс прес“. Някогашният съотборник на Майкъл Джордан в „Чикаго Булс“, посещавал пет пъти Пхенян след идването на власт на Ким Чен Ун – страстен фен на баскетбола, се самопокани на събитието в Сингапур, уточнява агенцията.

Репортер на „Ройтерс“ видя Родман да пуши пура край басейна на хотел, разположен на 200 метра от хотела на Ким и севернокорейската делегация. Запитан миналата седмица, Тръмп отрече Родман да е поканен на лидерската среща.

Ким Чен Ун „се опитва да тласне напред страната си . . . А Доналд Тръмп ще свърши добра работа“, заяви развълнувано Родман пред Си Ен Ен, нахлупил червена шапка с козирка с лозунга от кампанията на Тръмп „Да направим Америка отново велика“.

Бившият баскетболист бе потърсен за мнение наред с експертите по ядрената програма на Северна Корея и говори в пряко предаване от Сингапур, където пристигна снощи, посочва АФП.

Ким „е като голямо дете, нищо че е малък на ръст“ и „според мен Доналд Тръмп разбира, че севернокорейците имат сърца, души, харизма и се обичат помежду си“, добави той, като дори се разплака от вълнение и избърса очите си.

„Не правя това за пари, изобщо не съм го започнал заради парите“, каза той. Според АФП Родман фактически е споделил, че може да се види с Ким Чен Ун, негов „приятел за цял живот“, преди държавникът да отпътува за Пхенян.

Белият дом уточни, че макар Родман да е „великолепен“ на баскетболното игрище, би било неуместно да участва в преговорите.

Снимка: express.co.uk

Подобни статии

Top