Баскетболисти на Академик Бултекс 99 зарадваха деца в пловдивска болница

Отборът пътува тази нощ за Призрен за първи плейофен мач срещу Башкими в Балканската лига

Баскетболисти от представителния отбор на Академик Бултекс 99, начело със спортния директор Тина Димитрова, зарадваха с подаръци малчуганите, които се лекуват в пловдивска болница. Поводът са наближаващите великденски празници. Капитанът на отбора Станислав Ваклинов, Мартин Дурчев, Димитър Димитров, Александър Груев и американецът Мануел Джонсън раздадоха на децата шоколадови яйца и дариха на отделението пъзели, книжки за оцветяване, моливи, флумастери и др.

Баскетболистите разказаха на децата как са тръгнали към големия спорт и им пожелаха бързо да оздравяват, да се движат и да спортуват. Това е изключително важно за здравето, няма значение какъв спорт ще изберете, важно е да спортувате, бе посланието на състезателите към децата. Тина Димитрова пък покани малките пациенти да посетят тренировките в клуба и да присъстват на някои мачове на мъжкия тим.

Ръководството на детското отделение прие дарението изключително радушно и сърдечно благодари за загрижеността на баскетболния клуб за децата. Началникът на детско отделение обеща да заведе на мач екипа, който ръководи.

Отборът на пловдивчани пътува тази нощ за косовския град Призрен за първи плейофен мач срещу Башкими в Балканската лига. Играе се на разменено гостуване, а победителят се класира за финалната четворка, където места вече си осигуриха лидерите Рилски спортист и Блокотехна.

В другия плейоф се срещат СК Тирана и Левски Лукойл.

 

Подобни статии

Top