Баскетболистите на Академик Бултекс 99 раздадоха топъл обяд (СНИМКИ)

Инициативата е на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите и болници „Медлайн“

„За нас беше удоволствие, че ни направихте съпричастни към кампания „Топъл обяд“, благодарим и с радост ще подкрепим и други хуманни каузи на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите“, заяви Мартин Дурчев от баскетболния тим на Академик Бултекс 99, след като със съотборниците си Васил Михайлов, Васил Бачев и Александър Груев и спортният директор Тина Димитрова се включиха в раздаването на топлата храна пред входа на болница „Медлайн“ в Пловдив.

Спортните звезди бяха представени на нуждаещите се от президента на фондацията доц. д-р Невен Енчев, който от няколко месеца живее в Германия, където изгражда болница с медицински център, хоспис за възрастни хора и хотелска част, но в момента е тук, за да участва лично в серията благотворителни акции на ордена по повод 24 май.

„За мен е чест да ви представя тези млади момчета, които прегърнаха идеята и подкрепиха „Топъл обяд“, защото вярват, че трябва да се прави добро и да се помага на всички, изпаднали в трудно положение. Състезателите на Академик Бултекс 99 непрекъснато се включват в различни благородни каузи, а преди Великден изненадаха малките пациенти на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ като им подариха играчки и лакомства“, припомни доц. Енчев.

„Момчета, чудесни сте, много ни зарадвахте, желаем ви успех и стискаме палци за неделя“, обръщаха се към тях възрастните от опашката.

„Играем за бронзовите медали в първенството срещу отбора на Рилски спортист (Самоков), поясни Мартин Дурчев.

Той е благодарен на Тина Димитрова, че непрекъснато ги включва в благотворителни акции, защото е успяла да накара всички от тима да вярват, че трябва да се помага.

„Приехме поканата на Ортодоксалния орден, защото организацията прави много добрини и непрекъснато помага, а дейността на доц. Енчев напомня на един от големите благодетели на Пловдив в миналото – Димитър Кудоглу“, заявиха младежите.

„Надяваме се примерът на предприемача да стане заразителен и да се подеме от още представители на бизнеса, така че повече бедни хора да почувстват загриженост и топлота“, добави Димитрова.

Кампания „Топъл обяд“ се осъществява от близо 5 години пред болница „Медлайн“. Провежда се по инициатива на президента на Ортодоксалния орден доц. Невен Енчев и се подкрепя от редица известни личности от всички сфери на живота у нас и в чужбина.

Подобни статии

Top