Баскетболистите на Академик Бултекс 99 с розови чорапи тази вечер

Инициативата е на американеца Мануел Джонсън в подкрепа на борбата с рака на гърдата

Академик Бултекс 99 поема благородна инициатива. В домакинския мач от Балканската лига срещу албанския Тирана тази вечер в Пловдив баскетболистите на Асен Николов ще играят с розови чорапи в подкрепа на борбата с рака на гърдата. Розова панделка е международният символ на борбата с коварното заболяване, розовия цвят като цяло идентифицира моралната подкрепа към жените с рак на гърдата. Както е известно – октомври е световен месец за борба със заболяването.

Основният инициатор по включването на пловдивския тим в благородната кампания е американският баскетболист на отбора Мануел Джонсън, чиято майка е преборила коварната болест. Джонсън е пожелал лично да закупи розовите чорапи за двубоя тази вечер. Подобен жест правят най-вече играчите от първенството по американски футбол в САЩ, където почти всички играчи носят артикул с розов цвят по време на мачовете през месец октомври.

Историческият първи домакински официален международен мач на пловдивския тим срещу Тирана е от 18:30 часа. Всички играчи на Академик Бултекс 99 са здрави и ще се опитат да зарадват феновете с десетата си поредна победа в контролите, българското първенство и Балканската лига от началото на сезона.

Подобни статии

Top