Байрям Солак не искал да продава терена зад хотел „Санкт Петербург“

Зико свика среща за решаване на проблема със застрояването на парка в „Кършияка“

Собственикът на спорния имот зад хотел „Санкт Петербург“ в „Кършияка“ Байрям Солак не възнамерявал да продава имота. Това стана ясно днес на среща при областния управител Здравко Димитров. Зико свика срещата с намерението да бъде намерено решение на проблема с парка.

На срещата присъстваха  кметът Иван Тотев и шефът на правната дирекция на Община Пловдив Илиян Иванов, директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков, заместник-областният управител Димитър Керин, главният архитект на областната управа – Валентин Маринов, лавният секретар на Областна администрация Борислав Димов, представителите на Инициативния комитет в защита на зелената площ Асен Костов, Петър Димов и Стойчо Андреев и адвокатите на фирмата на мулдавския бизнесмен „Парадайс гардън резидънс“ – Георги Маринов и Иван Демерджиев.

Адвокатите на Солак бяха категорични, че той няма намерение да продава имота, тъй като имал инвестиционни намерения. Те допълниха, че по време на срещите в община Пловдив само са представили пазарната оценка на терена, която е за около 14 млн. лв. Кметът Иван Тотев пък подчерта, че покупката на имота не стои на дневен ред на този етап.

По време на срещата беше решено в понеделник да бъде сформирана работна група, в която да вземат участие юристите на Инициативния комитет, на собственика на имота и на общината. Идеята е да бъде намерена правно-техническата формула за разрешаване на казуса, за да се удовлетворят исканията и на двете страни – да бъде запазен както обществения статут на парка, така и да се защити инвестиционния интерес на собственика.

Представителите на собственика на имота обещаха да дадат писмено разрешение за достъп на общинските служби, за бъдат обеззаразени и окосени тревните площи в целия парк.

Подобни статии

Top