Байрям Солак съди Община Пловдив, отказала му да строи паркинг на спорния терен в Кършияка (ВИДЕО)

Бизнесменът от Мулдава иска общината да закупи терена за 15 млн. лв.

Община Пловдив е отказала на бизнесмена Байрям Солак да построи временен паркинг на мястото на парка в пловдивския квартал „Кършияка“. Този отказ веднага е бил обжалван от Солак в Административния съд, съобщи пред журналисти днес кметът Иван Тотев.

„Така влизаме в съдебни дела за имота“, коментира градоначалникът и добави, че е бил наясно, че Солак ще предприеме подобна стъпка.

Бизнесменът от Мулдава е предложил на общината сумата от 15 млн. лв. за терена. Тази сума ще бъде предложена на общинските съветници за обсъждане, но тя е неприемлива за общината, коментира Тотев.

Междувременно Експертният съвет за устройство на територията е решил теренът да бъде предназначен за зелена площ и е изпратил решението си на проектантите, които подготвят проекта за нов Градски устройствен план.

Ето какво още каза Тотев:

Припомняме, че навръх Гергьовден под тепетата заради спорния терен бе премиерът Бойко Борисов. Той гарантира на протестиращите от Инициативния комитет за запазване на парка, че пространството ще си остане зелена площ.

Борисов в Пловдив: Паркът в „Северен“ остава зелена зона

Подобни статии

Top