БЧК осигурява топъл обяд на заслужили пловдивчани

Инициативата е подкрепена от дарители

Доставка на топъл обяд стартира от днес Българският червен кръст в Пловдив. Стартът е в 14.00 ч. пред Пивоварница Каменица на бул. „Източен“ 69, уточниха от БЧК.

Инициативата е подкрепена от община Пловдив и е насочена към хората, допринесли много за името на нашия град, съобщи Таня Георгиева – директор на Областен съвет на БЧК Пловдив.

„В разцвета на младостта и зрелите си години всеки един от тях, в зависимост от своята професия и призвание, е градил историята на Пловдив. Но днес някои от тях са останали сами, болни и неспособни да се справят с предизвикателствата на живота. Сега е моментът Пловдив да покаже, че не е забравил своите достойни граждани и да ги подкрепи„, подчерта Георгиева.

„Нашата кауза в помощ към тези хора е да им осигурим топъл обяд и да го доставим чрез доброволци до домовете им“, допълни тя.

Този месец обядът ще бъде приготвян от Пивоварница Каменица готви обяда, а доброволци на БЧК с личните си автомобили ще доставят храната до домовете на хората.

Продуктите за приготвянето на обедите  се набавят чрез дарения от пловдивски фирми – предимно производители.

БЧК отправя апел към фирмите да се включат към каузата като дарител на хранителни продукти – месо, зеленчуци,  сокове и десерти, с които да се подсигури поне 2 пъти седмично топъл обяд на заслужилите пловдивчани.

Подобни статии

Top