БЧК открива библиотека в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Пловдив, започва да работи и обществената трапезария

 Обществената трапезария на БЧК – Пловдив започва да предоставя топъл обяд за 70 възрастни хора

БЧК – Пловдив открива библиотека на разположение на пациентите в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. На принципа връстници помагат на връстници, болните ще имат възможността да се опитат да преодолеят самотата и да намалят страданието чрез четиво и среща с човек, който да го изслуша и с когото споделят мисли и преживявания

1 октомври е обявен от ООН за Международен ден на възрастните хора. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и оценяваме приноса им към обществото ни.

Времето, в което живеем, отправя предизвикателство към нас, хората в активна възраст да обръщаме по-голямо внимание на възрастните хора около нас.

Едно от най-големите изпитания  пред, което са изправени хората от третата възраст се оказва  самотата. Невъзможността, поради заболяване или недостатъчни доходи да се срещат, разговарят и споделят с другите хора са чест техен спътник.

Отново на 1 октомври 2019 година от 11,30 часа в Многофункциолален социален център при БЧК – Пловдив намиращ се на ул. „Стойчо Мушанов” 48, по традиция стартира Обществена трапезария, в която 70 души – самотно живеещи, болни и изпитващи затруднение при задоволяване на основни потребности ще получават топъл обяд ежедневно.

 

Подобни статии

Top