БЧК-Пловдив със солидна помощ към пострадалите от наводненията в Карловско - DC news

БЧК-Пловдив със солидна помощ към пострадалите от наводненията в Карловско

Червенокръстците отчетоха дейността си за 2022-ра

БЧК-Пловдив  подпомогна пострадалите от наводнението в нощта на 1 срещу 2 септември села в Карлово и село Трилистник в община „Марица“. Това отчете днес председателят на областната червенокръстка организация д-р Петрония Карамитрева по време на Областното отчетно общо събрание на организацията.

„Още в първите часове на бедствието Областната червенокръстка организация предостави 1000 литра бутилирана вода на бедстващите в петте залети от карловски села, както и 960 литра бутилирана вода на пострадалите в село Трилистник.  Екип на БЧК посети евакуираните хора от община Карлово, настанени в МБАЛ „Д-р Кирил Попов“ в подбалканския град. Бяха предоставени храна и вода. В продължение на няколко дни екипи от служители и доброволци на БЧК-Пловдив посещаваха засегнатите от бедствието населени места в община Карлово и оценяваха нуждите на бедстващите“, припомниха от хуманитарната организация.

Оттам допълниха, че паралелно с първите действия е започнало и незабавно подпомагане на населението, като до момента поетапно са предоставени над 5 тона питейна вода, дезинфектанти, одеяла, спално бельо, изсушители за временно ползване и др.

От БЧК припомниха, че беше създаден Обществен съвет от 15 члена, вкойто има представители на всички заинтересовани страни. Всеки един пострадал от наводнението имот получи финансово подпомагане в размер на 940 лв.

Областната организация на БЧК – Пловдив продължава да е в постоянна връзка с областния управител, секретаря на община Карлово и с кметовете на засегнатите села, за да бъде предоставена адекватна и своевременна помощ, стана ясно от отчета за миналата година.

На днешното общо събрание бе приет и план за дейността на организацията за 2023 година.

Гости на събранието ще бъдат представители на националното ръководство на БЧК, партньори, дарители и доброволци.

Подобни статии

Top