БЧК-Пловдив търси доброволци, ще разнасят хранителни пакети до хора в нужда

От червенокръстката организация апелират за създаване на транспортни екипи

Български Червен кръст – Пловдив набира доброволци, които да сформират транспортни екипи и да доставят хранителни пакети до домовете на много възрастни, самотно живеещи и трудноподвижни хора.

Хранителните продукти от които са съставени пакетите са по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица на територията на гр. Пловдив.

Програмата е в своя ход, а сред хората  включени с списъците за подпомагане има такива, които са много възрастни или са почти обездвижени и не могат сами да дойдат до пунктовете, за да си вземат продуктите. Общото тегло на един пакет е около 17 кг. Ето защо, отправяме апел към всеки, който би искал да помогне, който е със собствена кола  или без, за да можем заедно да сме в полза на тези хора и те да имат шанс да получат отпуснатата хранителна помощ.

За да стане възможно това, имаме нужда от още доброволци за:

  • Транспорт до домовете на хората в нужда – шофьори с лични коли;
  • Втори човек в колата – за да сформираме транспортен екип.

Предвиждаме да разнасяме пакетите през седмицата – в светлата част на деня. Събота и неделя също са вариант (за хората, които искат да се включат, но са на работа през седмицата).

Всеки, който е на възраст над 18 години и желае да бъде доброволец в доставянето на хранителните пакети, може да се свърже с нас на телефон: 0877585254.

Подробности относно организацията, включително инструктаж ще има за всеки, заявил желанието си да стане част от доброволческия екип.

Снимка: БЧК

Top