БЧК-Пловдив връчва червенокръстки отличия за отдаденост и заслуги към каузата на Червения кръст - DC news

БЧК-Пловдив връчва червенокръстки отличия за отдаденост и заслуги към каузата на Червения кръст

Мотото на Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец за 2022 г: „BeHumanKind“

От 13 ч., в сградата на Многофункционален социален център  (ул. Стойчо Мушанов № 48 ), Областен съвет на БЧК – Пловдив официално ще отбележи  Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец за 2022 година. Тържеството ще започне с приветствие на Председателя на Областната организация на БЧК-Пловдив и Директора на Областния съвет на БЧК – Пловдив и връчване на червенокръстки отличия за отдаденост и заслуги към каузата на Червения кръст.

Ще бъдат представени различните дейности, както и фокусът в утвърждаването на добрия пример за достигане до максимално голям брой хора, включени в каузата.

Тържеството ще бъде под музиката на „Биг Бенд Пловдив“. Ще има и още приятни музикални и танцувални изненади за всички присъстващи – наградени, дарители, официални гости.

Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец  е основано преди повече от 150 години. Има над 14 милиона доброволци. Днес те продължават да се борят с продължаващата пандемия COVID-19 и последиците от нея. Застават зад всички пострадали от военния конфликт в Украйна.

Всички те са на предната линия на хуманитарната дейност: предоставят социална помощ и услуги;  психологическа и психосоциална подкрепа; работят в извънредни ситуации; помагат на най-уязвимите групи на обществото. Това са хората, които носят примера на грижа и отговорност към другите хора.

Подобни статии

Top