Бебе на годинка е заразено с коронавирус, 498 е общият брой на заразените

21 са новите случаи, 17 от тях са приети в болница

21 са новите случаи от изминалото денонощие, от тях 17 са приети в болница, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски тази сутрин. За денонощието са изследвани 350 души. Общо досега заразените са 498 случая.  Враца е новата област, която е засегната, уточни той.

8 са новите случаи в София, два са в Бургас, два в Пазарджик – пациенти на 71 и 43 години, като единият е с двустранна пневмония, а другият – с декомпенсиран диабет. В Добрич  е заразено бебе на годинка. Детето е с ларингит, а родителите са с доказан COVID-19.

Във Варна е заразена една жена на 59 години, в Благоевград – 1 мъж на 67 години, във Враца – мъж на 57 години, който е на лечение у дома си. Във Видин е регистриран мъж на 66 години, в Кюстендил – мъж на 57 години, който е в болница. В Ловешка област има един случай – на 44-годишен мъж в МБАЛ-Троян, в Сливен е регистриран нов случай – мъж на 27 години, в Стара Загора – един мъж, настанен в университетската болница.

23 станаха заразените медици в страната. Излекуваните вече са 34, като новите случаи са 4 – двама във ВМА и двама в Пирогов. 22-ма са мъжете, 12 са жените.

14 са вече починалите

Двама души са починали през вчерашния ден – мъж в Кюстендил на 83 години, той е с вид левкемия и 83-годишна жена в Александровска болница, която бе със сериозни придружаващи заболявания – артериална хипертония и диабет.

„Тази нощ, макар и все още не е доказано, но е с типична картина, на 49 години е приет мъж в 16:30 вчера, интубиран е. След което със сърдечна недостатъчност е починал снощи. Очаква се доказателство за него, но по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19”, каза шефът на Оперативния щаб.

Той допълни, че щабът има информация и от българските посолства. Вчера е било съобщено, че български гражданин е починал в Лондон. Той е 31-годишен, без данни за странични заболявания.

Тази болест засяга всички възрасти. В по-ниската възрастова група смъртността е като за грип тип Б. Но там има смъртност, особено в най-ниската възрастова група – около 0,5%.

173 от заразените са приети в болница, от тях 20 случая са интензивни. В София приетите са 97, като 17 са интензивните, в Пловдив има 14 приети в болница, от които три са интензивни. 

1 2

Подобни статии

Top