Бебе почина в болницата в Асеновград, за екипа остана счупен прозорец и уплаха

Бебе почина в болницата в Асеновград, за екипа остана счупен прозорец и уплаха

Детето е издъхнало вчера сутринта

Бебе  на четири месеца почина в Детското отделение на МБАЛ-Асеновград. Детето е издъхнало вчера сутринта, след петдневен престой в болницата. То е прието с диагноза двустранна бронхопневмония и с общо влошено състояние. След лечение състоянието му се подобрило, но на 31 октомври вечерта детето вдигнало висока температура. Въпреки усилията на медицинския екип на следващия ден бебето починало.

„Това е един от редките случаи на детска смъртност в нашата болница. Този тип заболявания при децата се развива много бързо и често изхода не може да се предвиди”, коментира управителят на болницата д-р Иван Червенков. По неговите думи бебето е лекувано за трети път в лечебното заведение, заради бронхопневмония и ларихготрахеит.

„Здравословното състояние на детето беше тежко. Въпреки това обаче, майката не се придържаше към указанията на лекуващия лекар. Нееднократно излизаше навън, заедно с бебето. Вместо да стои в болницата, тя се прибирала в дома си, където има още три деца”, каза Червенков. Според него това поведение на майката е довело до усложнения и срив в имунитета на бебето.

1 2

Подобни статии

Top