Бебета и малки деца в риск с подкрепа в кампанията „Здравей, здраве“ в Асеновград

ЦРДР в Асеновград включи 61 деца в кампанията „Здравей, здраве!“

Общо 61 деца в риск от община Асеновград получиха еднократна помощ от Центъра за ранно детско развитие (ЦРДР). Всички те са потребители на услугата и получават безплатна подкрепа, според потребностите си – психологическа, логопедична, социална, здравно и семейно консултиране. Работи се и индивидуално с деца с увреждания.

Кампанията премина под мотото „Здравей, здраве!“. Поставената цел беше постигната, а именно – да насочи вниманието на уязвимите групи от хора към спазване на противоепидемичните хигиенни мерки, във връзка с разпространението на COVID-19.

Подкрепени с консумативи бяха бебета и малки деца. За всички 61 малчугани бяха осигурени хигиенни материали, съобразно възрастта им. Сред предоставените безвъзмездно консумативи са мокри кърпи, салфетки, детски четки и пасти за зъби, адаптирано мляко за бебета и такова, специално за кърмачета, биберони и прибори за хранене, бебешки сапун, пудра, шампоан, пелени, пюрета, хавлиени кърпи и други.

Всеки жител на община Асеновград може да подаде заявка за безплатно ползване на услугата. Записването става чрез консултация на място със специалистите, след което желаещият подава заявление.

В рамките на 20 дни се прави оценка за потребностите на консултирания човек. Специалистите преценят необходимостта с какво могат да му помогнат. Следва подаване на заявка и стартиране ползването на услугата. Центърът оказва подкрепа на деца и техните семейства. Възможността за ползване на услугата е докато детето навърши 7 г.

Двете сгради на ЦРДР са разположени съответно – на улица „Георги Ковачев“ №13 (до ДГ „Зорница“) и на площад „Бански“ (сградата на бившия Дневен център за деца с увреждания).

Подобни статии

Top