Бебето, пострадало при катастрофата в Пазарджишко, е преместено в УМБАЛ "Св. Георги" - DC news

Бебето, пострадало при катастрофата в Пазарджишко, е преместено в УМБАЛ „Св. Георги“

В кома е 15-годишното момче, пострадало при тежкия инцидент

Бебето на година и 10 месеца, което пострада при тежката катастрофа до пазарджишкото село Лозен в четвъртък към 21,45 ч., е транспортирано в УМБАЛ “Свети Георги“ в Пловдив. След като бе прието първоначално в областната болница в Пазарджик с фрактура на дясното бедро, то бе оперирано в отделението по ортопедия в МБАЛ-Пазарджик, но вчера е било преместено в пловдивското здравно заведение, съобщи „24 часа“.

Продължава да е много тежко и състоянието на 15-годишното момче от град Белово, което се е возело в лекия автомобил „Ауди“, шофиран от 19-годишния И.С., ученик от Белово. Момчето е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка, настанено е в ОАИЛ с опасност за живота.

В Хирургичното отделение се лекува също 12-годишното момче, което е пътувало в другата кола от същата катастрофа “Опел Зафира“, шофирана от 28-годишната жена от село Ковачево. То е с фрактури на бедрена кост и ребро и мозъчен отток. Жена на 47 г. от Ковачево също е в Хирургично отделение, но само за наблюдение. 28-годишната жена от Ковачево, която е шофирала „Опел Зафира“ и е майка на пострадалото бебе, е отказала да бъде настанена в болницата, прегледана е и освободена за домашно лечение.

Припомняме, че катастрофата е станала предната нощ на пътя Пазарджик-Белово в близост до село Лозен. За нея е привлечен като обвиняем 19-годишният ученик И.С., който, управлявайки „Ауди А3“ е предизвикал пътнотранспортно произшествие с друго моторно превозно средство –  „Опел Зафира“. В резултат на място е загинал мъж на 29 години, а други трима са ранени и имат средни телесни повреди. Това са две момчета на 12 години и 15 години, както и на бебето на 1 година и 10 месеца.

С постановление на наблюдаващия прокурор младежът е задържан за срок до 72 часа.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик и в момента по делото се извършват активни действия по разследването за установяване на причините за пътното произшествие.

Подобни статии

Top