Бедственото положение в община Карлово е отменено, в Смолян засега остава

Силният вятър вчера нанесе много материални щети

Бедственото положение в община Карлово е отменено, а в Смолян за сега остава, съобщава Нова телевизия. В двете общини в четвъртък беше обявено бедствено положение заради ураганния вятър, който нанесе много материални щети. Няма информация за пострадали или бедстващи хора.

В Карлово ураганният вятър отнесе покрива на местната болница и затисна няколко автомобила.

Поривът на вятъра беше изключително силен и на моменти стигаше до 80 километра в час. Имаше и населени места без ток, където електроподаването беше възстановено едва привечер.

През вчерашният ден в община Смолян, над 70 % от населените места бяха без електричество в продължение над 8 часа, в следствие на скъсани проводници на далекопроводи и счупени електрически стълбове.

До някои от тях може да се стигне единствено с високопроходими автомобили. Вятърът съборил покривите на няколко къщи. Пътищата към много населени места са останали блокирани и от паднали дървета.

Ураганният вятър донесе неприятности и в Асеновград. Читалище „Родолюбие” в града остана без част от ламарината върху покрива си. Заради силния вятър металното покритие изхвърчало и като по чудо не е причинило големи щети.

Вижте повече: 

Силният вятър отнесе покрива на читалище в Асеновград

Ураганен вятър събори дърво върху кола в Асеновград

В Пловдив вятърът също нанесе материални щети.

Вижте повече: 

Дърво потроши три коли в „Тракия“

Очаква се днес, да бъдат отменени бедствените положения, като ще започне и описването на щетите от специално създадени комисии.

След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Ще се затопли и максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, за София – около 9 градуса, информират от НИМХ към БАН.

Вижте още: 

Ураганен вятър взе жертви и преобърна камион (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС – училището в Карлово

Подобни статии

Top