Бегачи от Дряново спечелиха 44-ия Международен маратон „Съединение“

Стоян Владков и Маринела Нинева триумфират в надпреварата за втори път, общо 148 маратонци от България и чужбина взеха участие днес

28-годишният Стоян Владков от Дряново и 26-годишната Маринела Нинева от същия град са победителите в 44-ия Международен мемориален маратон „Съединение“, който се проведе в Пловдив. Двамата изминаха разстоянието от 22 км, от град Съединение до центъра на Пловдив, за малко над един час.

Стоян печели за втори път този маратон, като времето му е 1 час и 19 минути. Маринела също печели за втори път, като нейното време е 1 час и 28 минути. И двамата са здраво свързани със спорта и по-точно с бягането. Те твърдят, че това не е последното им участие в маратона.

Маратонците тръгнаха от град Съединение тази сутрин в 09:30 часа, а в 12:00 часа започна награждаването на пл. „Съединение“ в Пловдив, където те финишираха.

В Международен мемориален маратон „Съединение“ участваха общо 148 души от цялата страна, като между бяха маратонци от Турция, Англия и дргуи страни. Паралелно с този маратон се проведоха два малки междинни пробега – в тях участие взеха 130 състезатели, от които 83 деца.

Снимка: Радио Фокус – Пловдив

Подобни статии

Top