Беглецът от ареста на Трето РУ с 2-годишна присъда

Сключил споразумение с прокуратурата

Беглецът от ареста на Трето РУ в Пловдив – Петър Петров, бе осъден на 2 години затвор и глоба от 5000 лева след споразумение с прокуратурата. Това съобщиха от Окръжния съд в Пловдив.

Арестант духна от прозореца на тоалетната на Трето РУ

Днес споразумението между 26-годишният рецидивист от Монтана и държавното обвинение беше одобрено от съда. Петров се признал за виновен за това, че при ареста му от полицаите, в него е имало 193 грама марихуана на обща стойност 1158 лв.

Припомняме, че дребният пласьор избяга от ареста на районното на 25 юни. Там той е бил на разпит, но отишъл в тоалетната. Петров изскочил през прозореца на WC-то и се спуснал по водосточната тръба на земята. Докато гледаха мярката му за неотклонение, той каза, че това станало, тъй като ченгетата не се държали добре с него.

Беглецът от Трето РУ пак отива в ареста

След три дни, през които пловдивската полиция преобърна целия град, за да го търси, Петров се предаде сам, заедно с адвоката си, в прокуратурата в Монтана.

Извънредно! Избягалият пловдивски арестант се предаде в Монтана

Срещу него има още две „висящи“ дела за пласиране на дрога, както и условна присъда от една година, пак за притежание наркотици. След като сега съдът постанови ефективна присъда, Петър Петров ще трябва да изтърпи и предишната, тъй като новата си простъпка е извършил по време на изпитателния срок.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top