Беглецът от Трето РУ пак отива в ареста

Избягал, защото полицаите не се държали добре с него

26-годишният Петър Петров, който избяга от ареста на Трето РУ в Пловдив, остава за постоянно зад решетките. Това реши днес пловдивският окръжен съд, който наложи постоянна мярка „задържане под стража“ за беглеца.

Петров избягал, тъй като полицаите не се отнасяли добре с него и му нарушили конституционните права, посочи адвокатът му Васил Костадинов. На въпрос на журналисти дали арестантът е бил бит, юристът каза, че случаят се разследва.

Арестант духна от прозореца на тоалетната на Трето РУ

В съдебната зала защитникът поиска домашен арест за наркодилъра, тъй като преди години бил катастрофирал и бил със счупен гръбначен стълб, укрепен с пластина.

Държавният обвинител обаче настоя за постоянен арест, мотивирайки се с факта, че при задържането му преди няколко дни, у Петров били намерени 200 грама марихуана. Освен това той имал постановена едногодишна условна присъда с три години изпитателен срок и както намерения наркотик, така и бягството му от ареста, били извършени именно в изпитателния срок.

Дни преди ареста му под тепетата пък беглецът бил спипан с два вида дрога пред известния бар Какао бийч в Слънчев бряг. В РУ Несебър срещу него се води бързо производство и за това престъпление.

Припомняме, че във вторник – 26 юни, арестантът избяга през прозореца на тоалетната на Трето РУ, която се намира на втория етаж. Той се спуснал по водосточната тръба, посочи адвокатът му. Пласьорът е от Монтана, именно там той се предаде вчера в местната прокуратура.

Извънредно! Избягалият пловдивски арестант се предаде в Монтана

Определението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд. Ако това стане, мярката ще бъде гледана на 5 юли.

Подобни статии

Top