Белащенци завардиха кръговото на Водната палата, блокираха движението (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Белащенци завардиха кръговото на Водната палата, блокираха движението (СНИМКИ/ВИДЕО)

В продължение на десетина минути бул. „Марица-юг“ остана блокиран

Протестиращите жители на Белащица, които по-рано днес поискаха оставката на директора на РИОСВ Ивайло Йотков, се преместиха на кръговото на Водната палата. Както бяха обещали при обявяването на протеста, хората блокираха източния ръкав на кръговото за десетина минути, като пресичаха непрекъснато през пешеходната пътека пред спрелите автомобили, носейки плакати, транспаранти и националния трибагреник.

С вувузели и скандирания „Оставка“, недоволните продължиха да настояват дейността на концесионерите на кариерите над Белащица да бъде прекратена и нови концесии да не се разрешават.

По-рано днес, по време на протеста пред РИОСВ, хората казаха, че ситуацията в Белащица е нетърпима. Непрекъснато през центъра на селото преминавали тежкотоварни камиони, пълни с инертни материали и чакъл, които в повечето случаи били претоварени и карали с несъобразена за населеното място и висока скорост. Жителка на Белащица се оплака, че наскоро автомобилът й е бил избутан от пътното платно от подобен камион. Тя изрази опасения за сигурността на децата, които отиват на училище.

Белащица иска оставката на директора на РИОСВ-Пловдив, Ивайло Йотков днес бил в болничен

Според Иван Стефанов от Белащица хората са готови на пълна блокада. Той изрази опасенията си, че тихомълком РИОСВ отново е разрешила концесията на кариерите.

1 2

Подобни статии

Top