Белащица отново излиза на протест, искат оставката на директора на РИОСВ - DC news

Белащица отново излиза на протест, искат оставката на директора на РИОСВ

Хората настояват нито една от двете концесии на кариерите над селото да не бъде удължавана

Инициативният комитет „СТОП на кариерите в Белащица“ излиза отново на протест. Хората настояват нито една от двете концесии на кариерите над селото да не бъде удължавана, каквито намерения са входирали в РИОСВ и двамата концесионери.

„Холсим кариерни материали“ искат удължаване с нови 15 г., а „Европейски пътища“ – 25 г.

Призивът за протест и искане на оставката на директора  на РИОСВ -Пловдив Ивайло Йотков е на хората в групата „Стоп на кариерите в Белащица“.

„Три поредни срещи с Директора на РИОСВ. Дори в присъствието на Областен Управител, Директорът на РИОСВ Йотков, излъга Белащица! Концесиите приключиха, но това явно не е достатъчно, държавни чиновници се опитват да удължат концесиите, съответно с 15 и 25год. Допуснем ли това да се случи, Белащица ще бъде обезлюдена, над 2 5 00000 камиона ще преминат в едната и в другата посока, стотици камиони ежедневно, стотици тонове прах и взривове!

Нашето бъдеще ще се реши до месеци, може би до седмици, може би до дни. Както вече стана ясно двамата концесионери на кариера Белащица, чиито договори изтекоха, са поискали удължаване на договорите с 15 г. и 25 г.
Това са 25 години от вашия живот, от живота на вашите деца и внуци! Според намеренията на единия концесионер, само за 15 г. той възнамерява да взриви, изкопае, разтроши и извози 33 050 237 тона запаси, като увеличи и кариерната площ, поглъщайки Калоянови възвишения!

Тук не става въпрос за няколко часа от вашето време, тук става въпрос за обричане на непрекъснати взривове, стотици хиляди камиони и погубеното бъдеще на децата ни!
Ако сме всички и сме заедно, няма сила, която да ни помете!“

Протестът е насрочен за 10.00 часа в  Пловдив пред сградата на Водната палата.

Подобни статии

Top