Белия е фаворит за национален селекционер - DC news

Белия е фаворит за национален селекционер

Изпълкомът на БФС се събира във Варна за избор на футболен селекционер на България

Николай Киров – Белия е фаворит №1 за поста национален селекционер на футболните национали. Това съобщи NOVSPORT, като се позова на информация от човек със сериозни позиции във футболната ни централа.

Доскоро Николай Киров бе начело на ЦСКА 1948, но напусна клуба след края на миналия сезон в Първа лига. Очаква се оставката на Ясен Петров като национален селекционер на България да бъде приета на предстоящото заседание на Изпълкома на БФС. То ще е във вторник във Варна. Шефовете на БФС са планирали тази сбирка още преди няколко дни.

„Ако Николай Киров не се съгласи да поеме националите след фиаското с Грузия, то има и други варианти“, добави същият източник. Един от тях е Георги Иванов – Гонзо. В момента той е технически директор на националните отбори. Самият той обаче вече обяви, че е само временен вариант.

Димитър Димитров-Херо също е сред спряганите специалисти.

Ясен Петров хвърли оставка след загубата с 2:5 снощи в Разград от турнира Лига на нациите. Той бе назначен за национален селекционер по време на служебното управление на Михаил Касабов. Той обаче бе предложен от Венцислан Стефанов и Емил Костадинов. Двамата са гарантирали пред тогавашния Изпълком на БФС, че той ще се справи с поставените задачи. Това обаче не се случи и Ясен Петров подаде оставка.

Подобни статии

Top