Белия отмъква Виктор Генев под носа на Феро

Николай Киров може да вземе и Яя Меледже, с когото също работи в Ботев (Пловдив)

След затишието заради коронавируса, когато Арда се раздели с почти цял отбор и с треньорския си щаб, сега кърджалии набират скорост и се активизират на трансферния пазар, водени от новия си наставник Николай Киров-Белия.

Във вторник тимът се подсили със защитника Милен Желев от Берое и с халфа Лъчезар Котев от Витоша (Бистрица), а сега е на път да стори същото и Виктор Генев.

Централният бранител вчера разтрогна договора си с Берое. Юношата на Левски се смяташе за почти сигурно попълнение на Ботев (Пловдив), но към момента е доста по-вероятно да подпише с Арда.

31-годишният футболист е получил предложение от треньора Николай Киров, който чака окончателен отговор от играча.

Двамата се познават от съвместната си работа в Ботев и точно това засега накланя везните в полза на кърджалии.

Генев така и не успя да се наложи в Берое. Той изигра само 7 шампионатни мача за заралии. Виктор премина под Аязмото след едногодишен престой в Черно море, откъдето си тръгна със скандал в края на миналата кампания.

Преди това той изкара година и половина в Ботев (Пловдив), като спечели Купата и Суперкупата на България под ръководството на Белия.

Освен с Генев и Желев, Берое се раздели и с Яя Меледже и Пиер Фонкю.

Николай Киров познава отлично качествата на Меледже, така че няма да е изненада, ако доведе и него в Кърджали, пише „Тема спорт“.

Подобни статии

Top