Белия: Панов ми каза, че отива в Лудогорец преди мача с Левски (ВИДЕО)

Филипов ще го замести, преговорите за Жоао Пауло продължават, Лудогорец пазарува най-много „канарчетата“

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров коментира трансфера на Цветомир Панов в Лудогорец, както и евентуалното завръщане на бразилския голмайстор Жоао Пауло след победата на „канарчетата“ с 4:0 над Борислав (Първомай) в контролата вчера.

„Това беше желанието на футболиста. Още преди Нова година се водиха преговори за подновяване на неговия договор, но така и не се стигна до договорка. Преди мача с Левски той дойде и ми каза, че е подписал предварителен договор с тима на Лудогорец. Това е.

Водим разговори с Жоао Пауло. Неговото идване в момента не е факт. Може би, стана добре, че взехме Филип Филипов, който сега ще застане на десния бек – той е опция за заместник на Панов. Не съм знаел, че Панов ще си ходи, преди да привлечем Филип“, заяви Белия.

Според статистиката, шампионите от Лудогорец пазаруват най-често от Ботев (Пловдив), като и Димитър Димитров-Херо не наруши тази традиция. Преди Цветомир Панов към Разград поеха Атанас Курдов и Йордан Минев през 2011 година, припомня „Тема спорт“.

След това „орлите“ привлякоха Абел Анисе и Юнес Хамза през 2014 година, Цветелин Чунчуков през 2015 и Жоао Пауло през 2017 година.

Това са 7 трансфера за 7 години, като в последните случаи те се оказват животоспасяващи за „канарчетата“ след фалита на КТБ и финансовите сътресения в клуба.

Подобни статии

Top