Белия: Приключихме със селекцията, клубът няма пари за повече играчи

Николай Киров смята, че именно в този тежък момент съперникът в събота Левски е най-опасен

Селекцията в Ботев (Пловдив) е приключила и на този етап няма да има нови входящи трансфери, съобщи на официалната си пресконфренция преди мача с Левски наставникът на Ботев (Пловдив) Николай Киров – Белия.

Старши треньорът е имал специална среща със спонсора и бъдещ собственик Георги Самуилов, на която са обсъждали набелязаните футболисти на отделните постове, но е получил категоричен отговор, че в момента повече пари да входящи трансфери няма.

При евентуална продъжба до края на трансферния прозорец на някоя от звездите като Тодор Неделев или Стивън Петков, за които в момента няма конкретни оферти.

До момента „канарчетата“ привлякоха двама нови – Васил Шопов и Костадин Ничев, но бяха  напуснати от четирима. През зимата пък се разделиха със 7, а привлякоха трима.

Затова и сега Белия използва повече от младите таланти от школата, които чисто футболно са готови, но все още им предстои да израснат физически. Но той се надява, че пък така им се дава шанс да покажат и дано да излезе някое бижу.

„Към момента нямаме поставена конкретна цел от ръководството. Ние, като екип, винаги досега сме искали във всеки нов шампионат да се представяме по-добре от предишния. Така ще бъде и сега“, добави Белия.

Наставникът на Ботев е наблюдавал провала на Левски в Лига Европа и отпадането му от Вадуц, но не счита, че това е плюс за неговия отбор, а напротив – сега „сините“ са притиснати до стената, вече няма какво да губят и ще излязат психологически освободени след освобождаването на Делио Роси и ще дадат най-доброто от себе си.

Единственита проблеми в състава на „жълто-черните“ са защитникът Димитър Пиргов и нападателите Диого Кампос и Стивън Петков, който започна подготовката си и с 2 седмици по-късно. За тяхното попадане в групата за мача с Левски решението ще се вземе утре.

Мачът от първия кръг на новия сезон в Първа професионална лига е в събота от 20:45 часа на Футболен комплекс „Ботев 1912“.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top