Бензинджии на съд за грабеж в магазин, продавачката ги налагала с метла

Грабежът бил извършен в Кючука

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже за грабеж на пари от магазин в пловдивския квартал „Кючук Париж“, съобщиха от прокуратурата. Двамата са обвинени за това, че на 27 януари 2020 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, са отнели чужди движими вещи  – пари – сумата от 400 лева, от владението на другиго, с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

28-годишният И.Д. и И.М,. на 31 г. работели в автомивка в Пловдив. На 27 януари 2020 г. двамата изпили около 2 литра ракия по време на работа. След края на работното време се прибрали по домовете си и се разбрали по-късно да излязат да пият кафе. Докато вървели към заведение, И.Д. предложил на колегата си да извършат грабеж в магазин на ул. „Чорлу“, покрай който минавали. Те видели, че няма клиенти вътре и че там се намирала  само продавачката. Двамата били облечени с тъмни дрехи и шапки.

Към 20.30 часа мъжете влезли в магазина, като по това време продавачката била в дъното на помещението. Тя била отишла да вземе метла, за да почисти зад барплота и касата. Когато двамата се приближили към нея, жената се уплашила, започнала да се отбранява, като удряла с метлата по главата единия от тях. И.Д. я хванал през кръста, за да не се движи, а през това време И.М. отворил касата. Кутията с парите от оборота паднала на земята. Двамата събрали банкнотите, след което избягали от магазина и си разделили откраднатата сума от 400  лева.

Спрямо обвиняемите И.Д. и И.М. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 31 януари 2020 г. и те се намират в затвора. И двамата са осъждани преди.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което двамата са обвинени, е „лишаване от свобода“  от 5 до 15 години.

Подобни статии

Top