Бербатов: Чакам ви в петък на Конгреса! (ВИДЕО)

Така както 30 дни преди Конгреса не може да се правят промени в дневния ред, така и самият той не може да бъде отменен

Димитър Бербатов и екипът му поканиха футболните клубове на конгрес в петък от 10:30 часа в НДК. Това стана на специална пресконференция. Според бившия нападател на националния отбор, конгресът не може да бъде отменен. Изпълкомът на БФС, обаче вече взе решение за това на 18 март конгрес да няма.

„В момента поканата за редовен конгрес все още е в търговския регистър. По тази причина конгресът не може да бъде отменен, той трябва да се проведе. Така както 30 дни преди провеждането не може да се промени дневния ред на конгреса, така той не може и да се отмени. Затова конгрес трябва да има. Аз и екипът ми ще бъдем там в петък пред НДК“,  обяви кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов.

В началото на този месец президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че на 18 март няма да се проведе конгрес заради течащите съдебни спорове между екипа на Бербатов и настоящето ръководство. Според Бербатов обаче централа планира да проведе тайно своя конгрес. „Всеки клуб, който легитимно е издигнал свой делегат за конгреса, те могат да участва на конгреса. Призовавам всички клубове, според мен е редно да бъдат в петък в 10:30 пред зала 3. Аз и екипът ми ще бъдем там. Призовавам ММС и министърът на спорта да изпрати представители на инспектората, тъй като ММС издава лиценз на БФС, а те няма как да му го дадат, ако не си одобрят бюджета на конгрес до края на месеца. Ние ще бъдем там, аз Мартин, Стилиян, пред НДК. Конгрес трябва да има“, допълни Бербатов.

Подобни статии

Top