Бербатов се колебае дали да бъде треньор, ръководител или… холивудска звезда (ВИДЕО)

Ако няма интерес към българина по време на трансферния прозорец, той ще сложи край на активната си фуболна кариера

Плановете на Димитър Бербатов за развитие на своя собствена футболна академия в момента са в застой, а също така бившият номер 9 на Манчестър Юнайтед все още не е наясно дали ще продължи с кариерата си на футболист. Бербатов награди участниците на финалния турнир „Данониада“, който се проведе на Детския празник 1-и юни, раздаде много автографи, позира за много снимки и накрая говори пред репортерите.

Отборът на Берое 2006 спечели турнира тази година. Момчетата на Иван Желев се наложиха с 2:0 над връстниците си от Локомотив (Пловдив) във финалната среща и ще представят България на финалите на международния турнир през 2019 година, който ще се проведе в Испания.

“Аз също съм едно голямо дете и много се радвам, че съм тук всяка година. На първо място искам да пожелая на загубилите да не се отказват, а да се борят, да са мотивирани и да успеят. Трябва да знаят, че това не е краят, а само началото, започна Бербатов.

На въпрос дали все още идеята за създаване на футболна академия от самия него е актуална, Бербатов отговори: “Да кажем, че е в застой. За момента не може да се реализира поради причини, на които не искам да се спирам. Можем да определим ситуацията с моята академия e „по средата“.

„В България винаги ще има таланти, във всяка една сфера на живота, така че няма как да говорим дали тези деца са успокоителното доказателство за бъдещето на нашия футбол. Но не е само талантът. В момента родителите им трябва да вземат правилните решения за тяхното бъдеще поне до тогава, когато децата сами ще започнат да взимат тези решения.

Да, сега българските национали играят в по-слаби първенства, докато ние с Мартин Петров и Стилиян Петров сме играли на друго ниво. Но факторите и причините са много и са комплексни. Това е широкообхватна тема, не можем да я изчерпим ей така за нула време“.

През пролетта Бербатов беше за кратко в Дубай, където влезе в ролята на треньор на деца, част от програмата Football Escapes. Той добави, че треньорството му е интересно и не го изключва като вариант за бъдещето.

„В момента съм в активна почивка. Ще видим дали ще има интерес към мене до края на трансферния период и ако няма, може би е време да се насоча към край на активната си кариера“.

Попитан дали след този евентуален край той предпочита да бъде треньор или ръководител, рекордьорът по голове в националния отбор на България отговори: „Много неща са ми интересни и ме привличат. И да бъда треньор, и да бъда ръководител. А защо и да не бъда и актьор, ако получа интересно предложение от Холивуд!?

При всички случаи ако бъда треньор, ще започна в чужбина. Имам някакви идеи по този въпрос. Просто съм се откъснал от българската среда, от българската действителност и не се виждам тук като треньор“.

Следващите въпроси, които той получи бяха дали все още стои на думите си, че когато приключи с играта, ще се върне и ще оправи българския футбол, както и какво е мнението му за изборната победа на Борислав Михайлов на Осмия редовен конгрес на БФС.

„Понякога когато мине времето започваш да си даваш сметка, че някои неща не е трябвало да ги казваш. Не че не го мисля или се отказвам от думите си, но е минало време“.

По въпроса за конгреса на БФС и преизбирането на Михайлов, Бербатов се обърна към репортера: „Виждам, че ми задаваш провокативни въпроси. Но аз обичам да се изказвам когато съм подготвен по някоя тема. А в момента не съм. Да, хората може би искат да чуят мнението на Димитър Бербатов, но е по-добре да чуят едно обосновано и подготвено мнение. По принцип е добре хората да се изказдват само когато са добре подготвени по дадена тема“.

Снимка: beroe.bg

Подобни статии

Top