Бербатов в златната колекция от голове във Висшата лига (ВИДЕО)

Голмайсторът на Юнайтед с 3 гениални отигравания, едното със задна ножица при хеттрика му срещу Ливърпул

Джанфранко Дзола, Денис Бергкамп, Тиери Анри, Ерик Кантона, Уейн Рууни, Кристиано Роналдо – това са само част от легендите, до които се нареди Димитър Бербатов.

Висшата лига събра във видео някои от най-добрите отигравания през годините, а сред избраните моменти попадна и магията на един от най-добрите български футболисти.

В близо шестминутната „златна“ колекция бившият нападател на Манчестър Юнайтед попадна три пъти с добре познати изпълнения, едно от които е незабравимият му гол срещу Ливърпул.

Наскоро Бербатов си припомни дербитата с Ливърпул с фланелката на „червените дяволи“, като разказа в подробности за това на 19 септември 2010 г., когато отбеляза исторически хеттрик на „Олд Трафорд“.

„Хората постоянно ме питат за втория гол. На практика това беше моментна ситуация, в която просто трябва да реагираш. За мен това как реагираш в тези няколко секунди показва на света как виждаш футбола. Когато Луиш Нани центрира, Уейн Рууни беше пред мен и видях как посяга към топката. „Уаза! Уаза, остави я!“ Честно казано, не мислех, че ще го стори, така че бях изненадан. В този период от секунда-две, е моментът, в който трябва да мислиш бързо. Ако футболът ми се основаваше на скучен и сигурен начин на игра, щях да се опитам да спра топката и да се опитам да потърся някого с лице към вратата, за да стреля той. Но тъй като моят футбол е базиран на по-необичаен стил на игра, винаги търсещ красивия й аспект и опитващ да прави неща, които хората ще копират вкъщи, ето защо си мисля, че тялото ми и движенията ми бяха там тогава. Щом се позиционирах така, може да звучи малко като научна фантастика, това ти помага, когато си в подобни ситуации, защото дори и да не го разбираш, тялото ти реагира вместо теб. Тялото ти прави движенията, тъй като те са там, тъй като си парвил задни движения и преди, тъй като си правил трикове като този и преди. Ето защо за мен беше възможно да я спра с бедрото ми и след това да пристъпя към задната ножица.“

Подобни статии

Top