Берое и Блокотехна решават първото място в Балканската лига днес

Академик Бултекс 99 гостува утре вечер на Кожув и при успех може да избегне старозагорци в полуфиналите на Финалната четворка

До края на редовния сезон в Балканската баскетболна лига остават само два мача. Както вече бе решено, Финалната четворка ще се проведе в албанската столица Тирана в първия уикенд на месец април. Ясни са и четирите отбора, между които и два български – Берое, Блокотехна, Теута и Академит Бултекс 99.

Албанският Теута е единственият отбор, който няма срещи от вече завършилото вътрешно първенство. Те имат 8 победи и 4 загуби в Балканската лига и могат да финишират на четвърто или на трето място.

Пъчти в същото положение е пловдивският Академик Бултекс 99, който утре вечер гостува на македонския Кожув, като има 7 победи и 4 загуби. При победа пловдивчани ще вземат третото място за сметка на Теута, защото българският тим има предимство в директните мачове. Академик обаче може да предпочете да загуби и по този начин да играе срещу първия в класирането.

Въпросът е, че лидерът в редовния сезон ще стане ясен тази вечер, когато македонският Блокотехна приема временният първенец Берое. Старозагорци имат аванс от 1 точка, както и предимство от 10 точки разлика от домакинската си победа. Това означава, че българите могат да загубят с по-малка разлика и пак да останат на първото място.

За да завършат първи, Блокотехна трябва да стигнат до победа с поне 11 точки разлика. При всеки друг резултат Берое ще бъдат на първото място, а македонците на второто преди Финалната четворка в Тирана.

Едно е ясно – мачовете тази и утре вечер са наистина важни. Въпреки факта, че няма никакви шансове да продължи напред, Кожув със сигурност ще иска да завърши сезона с победа и ще се раздаде докрай срещу Академик Бултекс 99.

Ако нещата в класирането се запазят, то в Тирана ще наблюдаваме българско дерби между Берое и Академик, а за другото място на финала ще играят македонския Блокотехна срещу символичните домакини от албанския Теута.

 

Подобни статии

Top