Беседа за католицизма в Раковски по повод празника на града

С историческа беседа за католицизма в България Раковски отбеляза 53-годишнината от обявяването си за град

С духова музика и кратък тържествен ритуал с вдигането на националния трибагреник и флага на община Раковски започна отбелязването на 53-годишнина от обявяването на Раковски за град.

На 03.02.1966г. с Указ №100 на Президиума на Народното събрание въз основа на Конституциата на България наименува селищата от градски тип Секирово, Ген.Николаево и Парчевич на град Раковски.

По този повод кметът Павел Гуджеров приветства жителите на града с поздравителен адрес, в който се казва:

„С голяма радост и удоволствие поздравявам всички Вас по повод 53-тата годишнина на град Раковски.

53 години не са много за развитието на един град. Важното обаче е излъчването на мястото и хората, важен е белегът, който те оставят след себе си.

Всеки един от нас трябва да учи, знае и помни историята си, да съхранява и пази българските традиции. Те са това, което ни обединява, което ни прави силни като народ, прави ни част от нашата родина България. А Родината започва с родното място.

Нека сме заедно не само в трудностите на ежедневието, но и в празнични моменти като този, когато историята ни напомня, че има с какво да се гордеем. Пожелавам на всички ни здраве и сили, за да успеем да се преборим с достойнство с предстоящите изпитания, за да пребъде нашият град и да заявяваме с гордост принадлежността си към него!“

1 2 3

Подобни статии

Top