Бейби бум от близнаци в АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“

4 двойки близнаци само за седмица в АГ клиниката

Бум на близнаци в АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от клиниката на Фейсбук страницата й. Според статистиката от началото на 2020 година досега  са се родили повече двойки близнаци, отколкото за същия период на миналата година.

УМБАЛ ,,Св. Георги’’ остава най-предпочитаното място за раждане, когато се касае за проблемна, високорискова, двуплодна бременност или IVF, поради сигурността и добрите специалисти, които работят там.

Тази седмица в клиниката по Акушерство и гинекология се родиха четири двойки близнаци, на 10-ти, 12, 14 и 15 май. Всичките са родени чрез Цезарово сечение.

Двете двойки близнаци са момиченца, а другите две двойки близнаци са момче и момиче. Най-малкото от тях тежи 900 грама, а най-голямото 2950 грама.

Двете двойки с най-ниско тегло са настанени в Интензивен сектор на отделението по Неонатология и за тях се грижи екипът на професор Кръстева. Третата двойка близнаци вече са изписани от родилния дом и са си в къщи.

Последната двойка близнаци са на майка, която е акушерка в клиниката. „Тя се справя чудесно с обгрижването на бебетата“, коментират от медицинския екип. Новородените са добре и са наречени с хубавите български имена Калоян и Гергана. Те очакват съвсем скоро да се приберат у дома при щастливия татко.

Подобни статии

Top