Без България и Гришо на ATP Cup

Нашите тенисисти останаха последна резерва, след като Новак Джокович реши да играе за Сърбия, ето жребия за отборната надпревара

България няма да играе в отборната надпревара ATP Cup, след като най-после беше публикуван списъка с участници. Нашите момчета са първа резерва в надпреварата ще я пропуснат за втора поредна година, макар че самият Григор Димитров изрази желанието си отново да поведе националния ни тим към ново силно представяне.

Състезанието през този сезон включва 16 държави, а българите бяха до момента трети под чертата и трябваше да се надяват на сериозни размествания. Те обаче се случиха само до известна степен, защото заявките си за участие оттеглиха единствено Швейцария и Франция.

Сърбия оглавява списъка с участниците, макар че Новак Джокович публично бе обявил позицията си против задължителното ваксиниране срещу COVID-19, което е наложено от австралийските власти. Именно заради това тегленето на жребия се отложи с 3 дни, а Ноле ще победе сънародниците си в ATP Cup, като след това се очаква да играе и на Australian Open.

Още в груповата фаза ще видим невероятно вълнуващ битки. Те включват повторение на финала от първото издание на надпреварата, когато се срещнаха Сърбия и Испания. И докато западните ни съседи отново ще бъдат предвождания от Новак Джокович, иберийците няма да могат да разчитат на голямата си звезда Рафаел Надал, което ги постави сред отборите с нисък ранкинг в турнира и така ще трябва да преодоляват сериозни препятствия, за да продължат към елиминациите.

Друг изключтелно любопитен сблъсък се оформя в потока на минагодишните шампиони от Русия, които ще трябва да се изправят още на старта срещу италианците, които са една от най-прогресиращит тенис нации и имат двама състезатели от топ 10 в редиците. Останалите тимове също не са казали последната си дума, като в тях можем да видим топ играчи от ранга на Александър Зверев и Циципас.

Подобни статии

Top