Без електронни карти за учениците за първия учебен ден? (ВИДЕО)

Пореден, нов срок, за старт на електронната система за таксуване

Учениците няма да могат да пътуват с електронни карти в градския транспорт от 15 септември. Това съобщи кметът Иван Тотев пред журналисти. Причината е, че те няма да могат да ги зареждат на устройствата по спирките, тъй като нормативната база не го позволява.

Градоначалникът съобщи, че искане за промяна на наредбите е изпратено до Министерство на транспорта, но по сега действащите условия се изисква физическо присъствие при презареждане на електронните документи. По думите му от транспортното ведомство са обещали промени, но те тепърва предстоят и няма да се случат за първия учебен ден.

Затова общината обмисля да пусне тримесечни или дори още по-дългосрочни ученически карти, за да няма струпвания и опашки в пунктовете за издаването им. Решение за това ще бъде взето до края на тази седмица, категоричен беше Тотев.

Той съобщи още, че най-късно до другата седмица нови 40 автобуса, които вече са оборудвани за системата за електронно таксуване, ще бъдат включени в нея. Кметът добави, че до края на октомври би трябвало да бъдат оборудвани още 60 нови рейсове, закупени от превозвачите по договорите, сключени с тях. Оборудването се плащало от самите превозвачи.

Според градоначалника през октомври най-накрая трябва да заработят правилно всички електронни табла по спирките. Дали това ще стане в този срок обаче, не е много сигурно. „Работим през трима подизпълнители“, оправда се Тотев и препоръча на пловдивчани да ползват общинската джипиес система през сайта на градската администрация, която била най-сигурна.

Подобни статии

Един коментар

  1. жител на Пловдив написа:

    Кога ще заработи цялата система? Защо се разплати Общината с фирмата изпълнител преди 3 години, когато нищо не работи нормално.

Top