Без футбол в Англия до 4-и април

Немската Бундеслига затвори до 2-ри април, мачовете от този кръг ще се изиграят без публика

Всички мачове в професионалния футбол в Англия, включително във Висшата лига, са спрени до 4-и април заради епидемията от коронавирус.

„Днес взехме единодушно решение да спрем Висшата лига. Надяваме се да възобновим първенството на 4-и април“, съобщават Висшата лига, ФА, ЕФЛ и УСЛ.

Междувременно, приятелските мачове на Англия срещу Италия и Дания са отменени. Те трябваше да бъдат проведени на 27-и и 31-и март.

Подобни решения взеха за професионалния си футбол федерациите на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Мачовете от Бундеслигата и Втора Бундеслига ще бъдат прекратени до 2 април заради пандемията от коронавируса, обявиха от германската футболна лига. Специално заседание на борда на Лигата днес предложи общото събрание на членовете в понеделник да потвърди решението, което ще влезе в сила от вторник (17 март).

Мачовете от предстоящия уикенд ще се играят без публика, въпреки че градският съвет на Бремен отказа да разреши провеждането на домакинската среща на Вердер срещу Байер Леверкузен в понеделник.

Мачът от Втора Бундеслига между Хановер и Динамо Дрезден също е отложен. Хановер има двама играчи, които са дали положителна проба за вируса, а останалата част от отбора е под карантина.

От Лигата казаха, че след възобновяването първенството трябва да завърши до лятото.

Подобни статии

Top