Без представител на БСП в ръководството на РИК 16

Бойкотират Дарина Георгиева от ГЕРБ за председател на  РИК 17

Спас Шуманов е предложен за председател на 16 РИК от ГЕРБ и останалите формации са се съгласили.

Представителите на БСП не са отишли на консултациите с политическите сили за определяне на състава за 16 РИК в Пловдив-град. Така червените няма да имат свой представител в ръководството на комисията за изборите на 11 юли.

Присъстващите политически сили се разбрали при и.д. областния управител Петър Петров как да бъдат разпределени квотите в ръководството. ГЕРБ получава председателското място и за него е предложен бившият шеф на Летище Пловдив Спас Шуманов. Хората на Борисов ще разполагат и с четирима членове в 16 РИК.

„Изправи се! Мутри вън!“ е била представлявана от Мария Капон. На формацията се полага един представител и той ще бъде зам.-председател.

Координаторката на „Има такъв народ“ в Пловдив Николина Деспотова се е съгласила партията на Слави да има зам.-председател. Отделно на формацията се полагат и трима членове.

ДПС получава секретарското място  и един член, а „Демократична България“ ще разполага с двама представители на редови позиции.

17 души наброява 16 РИК.

„Така се получи“, отговориха от БСП на въпроса защо не са отишли навреме на консултациите.

ЦИК ще определя кой да е начело на 17 РИК за Пловдив-област.

Това стана ясно, след като предложението на ГЕРБ  Дарина Тодорова да бъде председател, е срещнало яростна съпротива. На последните избори тя бе начело на комисията и срещу работата й имало голямо недоволство.

Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев предложил отново Тодорова, но всички останали партии скочили. Те изразили сериозни критики срещу кандидатурата й. Било изтъкнато, че ГЕРБ в Пловдив-град са си взели поука и са предложили нов председател – Спас Шуманов.

Така не се стигнало до консенсус за 17 РИК и това налага ЦИК да определя кой да е председател.

Съставът на районната избирателна комисия за Пловдив-област е 17-членен.

Източник: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top