Без ремонти на улици догодина, сегашните свършват до декември (ВИДЕО)

Ремонтите на големите булеварди са на финал и до края на годината те ще бъдат готови.

Това съобщи пред журналисти днес кметът Иван Тотев. Той посочи, че става дума за булевардите „Руски“, „6-ти септември“, „Васил Априлов “ и останалите отсечки, които се ремонтират в момента. Дейностите по Асеновградско шосе приключиха, а по Брезовско шосе има още малко работа, допълни градоначалникът.

Очаква се до края на годината да приключат и реконструкциите на подлеза на „Гладстон“ и „Цар Борис III Обединител“.

Кметът обясни, че следващите ремонти няма да влияят толкова много на трафика.  Предстои през следващите месеци да се преасфалтира бул. „Свобода“. Там ще бъде изградена нова велоалея и осветление. Става дума за участъка от бул. „Васил Априлов“ до ул. „Перущица“.

В „Тракия“ ще се ремонтира връзката между основните улици „Съединение“ и „Освобождение“, а също Асеновградско шосе и бул. „Менделеев“. В „Кючук Париж“ ще се ремонтират ул. „Димитър Талев“ и бул. „Никола Вапцаров“. Продължава ремонта и на ул. „Лозарска“ в Коматево.

Най-вероятно бул. „Христо Ботев“ ще бъде ремонтиран през 2020 г., за да не се затваря движението през следващата, когато Пловдив е Европейска столица на културата. Причината е, че там трябва да се подменят три водопровода. Става дума за реконструкцията на Коматевския възел, по време на която освен самия пътен възел, ще се ремонтират също ръкавите към кв. „Христо Смирненски“ и Пещерско шосе. По тях ще се премахне паважът, посочи Тотев.

Подобни статии

Top