Без ремонти по пътя Асеновград-Кърджали утре заради Задушница

Вижте кога и къде ще бъде затворено за движение

Няма да се извършват ремонтни дейности по пътя за Кърджали в района на Асеновград заради отбелязването на Архангелова задушница в утрешния ден, когато ще има голям поток на пешеходци и автомобили в района. Това стана ясно днес по време ра регулярната петъчна среща с представители на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) относно ремонта на главния път за Кърджали, проведена от зам.-кмета по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров. Хиляди хора ще посетят гробовете на свои близки починали, което допълнително ще натовари и затрудни преминаването по отсечката. Идеята е да не се движат тежкотоварни автомобили по околовръстното шосе в този ден, за да не се допусне пътен инцидент.

В неделя (07.11.21 г.) и понеделник (08.11.21 г.) изпълнителят ще работи по изграждане на отсечките от второстепенните пътища, които ще се свързват към основното трасе. Такива са кръстовището с отбивката за село Мулдава, кръстовището с отбивката за Мулдавски манастир „Света Петка“, кръстовището с отбивката за язовир „Сушица“ и други. Пътят ще бъде проходим при повишено внимание и шофиране с ниска скорост.

Във вторник (09.11.21 г.) затворен за движение ще бъде пътният участък от село Червен до кръстовището с околовръстния път на Асеновград. Движението в този ден ще бъде пренасочено през Поройна. Реорганизацията се налага поради полагане на финалния слой асфалт по отсечката.

Междувременно пътят между Асеновград и Поройна е отворен за движение. Общинската администрация призовава шофьорите да преминават от там с ниска скорост и повишено внимание, с цел недопускане на инциденти. По участъка започват ремонтни дейности и по трасето ще бъде разположена тежкотоварна техника. Отсечката няма да бъде затваряна за движение, докато не приключи асфалтирането до село Тополово. Идеята на взетото решение е гореспоменатият участък да се ползва като обходен маршрут до завършване на ремонта по пътя Асеновград – Кърджали.

Top