Без „Синя зона” в центъра на Асеновград

Без „Синя зона” в центъра на Асеновград

„Синя зона” по улица „Никола Вапцаров” в центъра на Асеновград

няма да работи повече от месец, заради проекта за Воден цикъл в града.  В зоната паркирането ще бъда забранено, а движението по цялото трасе ще се осъществява и в двете посоки. Временната организация се налага заради затварянето на улиците „Речна” и „Васил Левски” в участъка от моста на кооперативния пазар до колелото на църквата „Свети Атанасий” в града.

Промяната влиза в сила веднага след като бъдат „отпушени” три от големите булеварди в Асеновград, коментира ресорният заместник-кмет инж. Петър Бояджиев. Още тази седмица се очаква движението по улица „Съединение” да бъда възстановено. До идния четвъртък пък потокът от автомобили,  пътуващи от и за Пловдив,  ще се движи свободно по двете платна на булевард „България”. Близо шест месеца, след като започнаха ремонтите по улица „Александър Стамбилийски” , тя ще бъде асфалтирана и достъпна за преминаване.

„Ремонтът там се забави, заради извършените допълнителни дейности по проекта за подмяна на канализационната мрежа. Наложи се строителите да изградят допълнителна шахта и да се премести подземна комуникация на електроразпределителното дружество”, обясни инж. Бояджиев. По неговите думи графиците за изкопните работи по водния цикъл се спазват, но протичащи паралелни строителни работи – нов водопровод на околовръстното, нова светофарна уредба на автогарата и пазара и ред други дейности, забавят  хода на строителството.

Строителството по най- мащабния проект на Асеновград започна в началото на тази година. До момента по проекта няма „отблокирани” главни улици, пътуването в града е силно затруднено и се стига до задръствания.

Подобни статии

Top