Без такса за тротоарно право до 31 август в Пловдив за заведенията с маси на открито

Община Пловдив въвежда нови мерки в подкрепа на малкия бизнес

Община Пловдив ще внесе предложение в Общинския съвет за периода от 13 май до 31 август 2020 г. да бъдат освободени от заплащане за терени с маси за открито сервиране обектите, които бяха затворени за времето на извънредното положение.

Ще бъде предложено също старейшините да одобрят предложение за намаляване с 50% размера на наема на заведенията, които по време на извънредното положение са извършвали дейност в намален обем, като са приготвяли храна.

От администрацията ще предложат още до 20 ноември да бъдат разсрочени таксите за месеците май и април за издадените разрешения за поставяне на рекламно-информационни елементи, като за това време няма да бъде начислявана лихва за забавяне.

Припомняме, че съгласно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от 06 май (сряда) се допускат посещенията на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници, при стриктно спазване на обявените противоепидемични мерки.

Изпълнението на мерките ще се контролира от две институции. Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ) ще отговаря за спазването на санитарно-хигиенните норми в кухните, а РЗИ ще следят за спазване на отстоянието от 1,5 м между масите навън.

Подобни статии

Top