Без тенисисти от Русия и Беларус на Уимбълдън 2022! - DC news

Без тенисисти от Русия и Беларус на Уимбълдън 2022!

По този начин Даниил Медведев, Арина Сабаленка и още куп звезди ще пропуснат последния от турнирите от Големия шлем

Уимбълдън забрани на руски и беларуски тенисисти да участват на турнира от Големия шлем по-късно през тази година в отговор на руската инвазия в Украйна.

Световният номер 2 Данийл Медведев от Русия и четвъртата при дамите Арина Сабаленка са водещите тенисисти при мъжете и жените, които ще пропуснат Ол Ингланд Клъб.

„Предвид обстоятелствата на подобна несправедлива и безпрецедентна военна агресия, ще бъде неприемливо за руския режим да се облагодетелства от участието на руски или беларуски тенисисти. Следователно нашето намерение е, с дълбоко съжаление, да откажем заявките на тенисисти от Русия и Беларус за Уимбълдън“, се казва в изявление на Ол Ингланд Лоун Тенис Клъб.

Към момента Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) и Женската тенис асоциация (WTA) позволяват на тенисистите от Русия и Беларус да участват в турнири, но под неутрален флаг. Четирите надпревари от Големия шлем обаче не са под егидата на ATП и WTA и могат да взимат самостоятелни решения за провеждането си.

Освен Медведев, който спечели US Open и игра финал на Откритото първенство на Австралия, това решение ще засегне още световния номер 8 Андрей Рубльов, както и Карен Хачанов и Аслан Карацев, които са в топ 30 на ранглистата. При жените голямата отсъстваща ще бъде 4-та в ранглистата Арина Сабаленка от Беларус, както и нейната сънародничка Виктория Азаренка, която е двукратна победителка в турнирите от Големия шлем.

Подобни статии

Top