Без „Уимбълдън“ за първи път от Втората световна война!

Най-престижната надпревара от Големия шлем не може да се проведе дори и на друга дата заради COVID-19

Най-престижният турнир по тенис „Уимбълдън“ официално бе отменен и няма да се проведе тази година.

Това се случва за първи път от Втората световна война насам.

Организаторите на надпреварата обявиха, че тя ще се проведе между 28 юни и 11 юли следващата година, тъй като не може да се проведе на тези или пък други дати до края на настоящата. Освен това ще бъдат отложени и много от останалите по-малки турнири на АТП от сезона на трева.

ATП и УTA съвместно обявиха, че отменят всичките си турнири до 13 юли.

Решението бе очаквано с оглед пандемията с коронавируса, която отмени редица големи спортни събития, сред които Европейското първенство и Олимпиадата.

Роджър Федерер коментира, че е „съкрушен“ след новината за отменянето на Откритото първенство на Великобритания по тенис заради пандемията от коронавирус.

Швейцарският ас, който е рекордьор с осем титли от турнира от Големия шлем в Лондон, написа в „Туитър“ веднага след като новината беше разпространена официално: „Съкрушен съм“.

38-годишният Федерер съобщи още, че не мисли да прекратява кариерата си и възнамерява да играе на турнира на трева в Хале, който е подготвителен за „Уимбълдън“.

„Времената са трудни, но вярвам, че ще намерим вътрешни сили, ще се справим и ще се завърнем още по-силни. Очаквам с нетърпение за играя в Хаме през следващата година. Бъдете здрави“, коментира той.

Седемкратната шампионка при жените Серина Уилямс от САЩ пък сподели по повод отпадането на надпреварата в Лондон: „Шокирана съм“.

Подобни статии

Top