Без Виктория Томова в "Били Джийн Кинг Къп" - DC news

Без Виктория Томова в „Били Джийн Кинг Къп“

Капитанът на България Дора Рангелова обяви списъка, в който има две дебютантки

Капитанът на България Дора Рангелова обяви състава за тенис турнира „Били Джийн Кинг Къп“ в първа група на Евро-африканската група.

България ще разчита на две дебютантки – Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Останалите три тенисистки са Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска.

„От няколко години години говорим за подмладяване на отбора. През миналата година извикахме две млади перспективни състезателки. Тази година отново взимаме две дебютантки в лицето на Денислава Глушкова и Лия Каратанчева, които показват много добри резултати. Така им предоставяме възможност да вземат участие в това важно събитие“, коментира пред сайта на БФТенис Дора Рангелова.

Разговаряхме много пъти с Виктория Томова, но тя иска да концентрира подготовката си към Ролан Гарос. Без нея ще опитаме да постигнем целта си, а тя е оставане в групата. Вярвам във възможностите на повиканите момичета, допълни Рангелова.

Турнирът ще се проведе от 10 до 15 април в Анталия на червени кортове. Четири дни преди това нашите националки ще бъдат на лагер в Анталия.

Останалите отбори в групата са Хърватия, Дания, Египет, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция и домакинът Турция. Тимовете ще бъдат разделени на два групи. Три отбора ще се изкачат в Световна група две на турнира, два отпадат.

Подобни статии

Top