Безапелационна победа на ансамбъла в София! (ВИДЕО)

Златните момичета заслужено триумфираха с титлата в многобоя

България спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София.

За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова това е първо състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус.

Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чиста бухалки на фона на музика от „Спартак“ от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно.

Вчера Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за съчетанието си с пет топки.

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

На второ място завърши Азербайджан със сбор от 70.950 точки. Бронзовите отличия завоюва Япония със 70.650 точки. В Топ 6 са още Русия (отбор от Санкт Петербург) с 69.500 точки, Германия с 68.950 точки и Естония.

Така днес България завоюва два медала – злато на ансамбъла и сребро на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.

Световната купа в „Арена Армеец“ в София се провежда без публика заради пандемията от коронавирус.

По програма в неделя от 12:35 до 16:45 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

Подобни статии

Top