Безкондукторно таксуване по линия 25 от днес

По маршрута ще има контрольори, които ще информират пътниците как да чекират картите си или как да закупят билети

От днес се въвежда безкондукторно таксуване по линия 25 на градския транспорт, съобщи ресорният заместник-кмет Тодор Чонов. По маршрута ще има контрольори, които ще информират пътниците как да чекират картите си или как да закупят билети.

Успоредно с пилотното въвеждане на безкондукторното таксуване ще продължи и техническата работа по електронните табла на спирките, за да се гарантира точното време на пристигане на автобусите.

„Най-важното, за да работи точното отчитане на времето, е необходимо шофьорите на автобусите да се чекират правилно в електронната система. Инспектори от ОП „ОКТ“ всяка сутрин ще следят и ще им помагат, за да гарантираме, че няма да излиза погрешна информация, която да обърква пътниците“, обясни Чонов.

„За да работи правилно системата, водачите трябва да отиват до последна спирка от маршрута, за да може GSP-са да отчете пълен курс. Те трябва и да изключват електронната система, след като информацията от деня бъде прехвърлена на сървърите. В противен случай системата продължава да работи, което води до погрешно подаване и отчитане. Точно заради такива грешки сме имали абсурдните закъснения от 300 минути и курсовепо 150 километра“, обясни на свой ред Пламен Вълков, директор на „ОКТ“.

Пропускане или грешно вписване в GPS-системата, води и до несработване на валидаторите, които не отчитат картите. ОП „ОКТ“ ще подпомага шофьорите в рамките на месец. След този срок отговорността за стартиране работата на електронната система ще е тяхна. Служителите на Община Пловдив само ще контролират процеса и ще отстраняват проблемите там, където възникнат такива.

В градския транспорт важат всички видове карти и билети за пътуване, както и тези, закупени от кондукторите.

Подобни статии

Top