Безплатен интернет и видеонаблюдение в новия парк в „Тракия“

Безплатен wi-fi има на главната алея в „Лаута“ и в парка до училище „Черноризец Храбър“.

В ход са довършителните дейности по изграждането на парка между бул. „Освобождение“ и улица „Григор Божков“  в „Тракия“.

Кметът на района Костадин Димитров съобщи, че само след броени дни се предвижда да бъде официалното откриване на новата придобивка, а от кметството подготвят специална програма за жителите и гостите на „Тракия“.

Средствата за парка бяха отпуснати целево от общинския бюджет за превръщането на 11 декара в зона са отдих, разходка и забавления. Обособени са алеите и местата за отдих, готова е детската площадка, чешмата и сцената.

Парковото осветление работи, а камерите за видеонаблюдение са включени към контролния център.

„За посетителите на парка сме осигурили безплатен интернет“, посочи кметът на „Тракия“ Костадин Димитров и допълни, че оптичните трасета вече са готови. Районният кмет припомни, че това е поредната обществена зона в „Тракия“ с високоскоростна безжична услуга за гражданите. Безплатен wi-fi има на главната алея в „Лаута“ и в парка до училище „Черноризец Храбър“.

 „Новият парк е малко по-специален, тъй като имаше инвестиционни намерения за строеж на жилищни сгради, но взехме решение да го превърнем в зелена площ и да изградим парк. Въпросният терен от комплексно жилищно застрояване го направихме в зелена площ“, заяви при старта на обекта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

През октомври започна и залесяването на 100 дръвчета в парка.

Подобни статии

Top