Безплатен театър за пловдивчани тази вечер

Младежка театрална трупа „Актьорите” от Ивайловград, ще представи пред пловдивчани постановката „Кукувицата“ от Елин Рахнев.

Театралната постановка под режисурата на Иванка Шекерова, ще бъде изиграна тази вечер от 19:00 часа във Военния клуб, а входът е свободен.

Младежка театрална трупа „Актьорите” при НЧ „Пробуда 1914” в Ивайловград и техният ръководител актрисата Иванка Шекерова, получиха покана от Община Пловдив по повод Световния ден против насилието над жени и деца (25 ноември), да изиграят в Пловдив представлението „Кукувицата”. Постановката се радва на невиждан успех. Събитието в Пловдив е организирано от Zonta – клуб.

„Кукувицата“ е онази пиеса, която ни провокира да мислим извън границите на матрицата. Ако имаме достатъчно духовност в себе си, тя ще ни даде нов поглед върху заобикалящия ни свят. Тя ще ни провокира да оспорим дори теорията за относителността. Дали материята не е визуална измама и сигурни ли сме, че Земята е кръгла?

Пловдивчани ще могат да видят днес (30  ноември) във Военния клуб (ДНА) от 19:00 ч. Христо, който всеки ден закъснява за училище, а виновник за това е неговият баща.  Как е възможно родителят да е виновен за закъсненията на сина си? Ами така, в тази необикновена история, няма място за обикновените неща.

По време на всичките си закъснения, Христо намира всякакви оправдания. За някои от нас те може да звучат като абсурд или като една хромозома, която съставя човешкия ум и интелект. Тази хромозома не е от онези, които можем да наблюдаваме през микроскоп, нея можем да наблюдаваме само с душа.

Трупата се надява и на други покани, за да може това послание, което носи „Кукувицата”, да достигне до колкото се може повече хора.

Подобни статии

Top