Безплатен ток за електромобили ще дава EVN (ВИДЕО)

Две нови станции за зареждане на електромобили ще бъдат изградени в Пловдив от EVN,

съобщи кметът Иван Тотев пред журналисти. Едната станция ще бъде до Голямата базилика на ул. „Гладстон“, а другата – до централната сграда на EVN на ул. „Христо Г. Данов“. Токът, който те ще предлагат за електромобилите, ще бъде безплатен три години, след като бъдат изградени. Целта е да се стимулира употребата на електрически возила в Пловдив, като по този начин се намалят вредните емисии във въздуха.

Ще зареждаме електромобилите си до Голямата базилика (СНИМКИ И ВИДЕО)

В момента електромобилите под тепетата се броят на пръсти. Дори общината има само два електромобила от нисък клас – тип лекотоварни. Те били с 8-часови батерии и в студено време, при пускане на парното отопление в колата, батерията издържала не повече от 4 часа. Кметът припомни, че тези електромобили са закупени по проект.

За да се построят новите станции и токът в тях да е безплатен, общината трябва да промени Наредбата за местните данъци и такси, посочи Тотев. В момента според наредбата, ако някой иска да дари ток на общината, трябва да плаща и наем в размер на 60 лв. Това ще стане на следващата сесия, уточни градоначалникът.

Вижте повече във видеото:

Подобни статии

Top