Безплатна лятна академия за децата в Асеновград - DC news

Безплатна лятна академия за децата в Асеновград

В заниманията по плуване, четене и йога могат да участват всички между 7 и 14 години

Безплатна лятна академия ще запълни свободното време на учениците от Асеновград през лятната ваканция. В заниманията по плуване, четене и йога могат да участват всички между 7 и 14 години.

Всяко записано дете ще може да участва в две от школите на академията. Част от своята ваканция Беатрис е решила да посвети на йогата и нейните техники.

Откриваме въображение в тях…Всеки път играем някакви игри, всеки път са различни,така че е много интересно.Те всички съдържат някакви йога пози, казва Беатрис Иванова, ученичка.

Инструкторът Милена Петрова се е заела със задачата да превърне заниманията освен в полезни и в приятни за децата.Така например една от техники за двигателна активност наподобява правенето на сандвич.

Развиват не само гъвкавостта, не само мускулатурата и силата на тялото, а и тяхното мислене, тяхното въображение, ловкост, казва Милена Петрова, инструктор по йога.

Освен към уроците по йога, много желаещи има и за заниманията по плуване в градския олимпийски басейн и към програмата „Ваканция в библиотеката“.

Инициативата за академия „Шарена ваканция“ е на местната библиотека и комисията за борба с противообществените прояви в Асеновград.

Абсолютно безплатно децата да имат възможност да оползотворят своята ваканция и своето свободно време по най-добрия и ползотворен начин, като учат чрез преживяване, казва Милена Марковска, директор на градската библиотека в Асеновград.
Интерес към академията в Асеновград има и от деца от Украйна.

Източник и снимка: БНТ

Подобни статии

Top